Moderne gas inzethaard Vlissingen

Een complete haarden metamorfose bij een klant in Vlissingen. De wens van de klant was om de klassieke schouw en open haard te vervangen door een moderne gas inzethaard. Dus van houtgestookt naar gas.

De klant heeft gekozen voor de Bellfires Unica-2 70 inzet gashaard. Een ideaal type haard om te plaatsen in een bestaande haardsituatie of ter vervanging. Wat opvalt is het extra grote gloeibed dat wordt gecreëerd door de verlichting van onderaf. Hierdoor wordt er nog meer sfeer in huis gehaald

Alle werkzaamheden werden door onze haarden verkoopspecialist in kaart gebracht:

De stijlschouw, de klep/rookvangkap en de schoorsteenkap werden verwijderd uit de ‘oude’ openhaard. Er werd een rvs schoorsteenvoering tot op het dak aangebracht en waterdicht aangesloten door een dubbelwandig geïsoleerd kanaal.

Met promatect platen werd de voorzijde netjes afgewerkt en ‘behangklaar’ gemaakt. De rugwand van de bestaande open haard werd aangepast en gedeeltelijk verwijderd voor het inpassen van de inzethaard. Er werd een gasleiding aangelegd vanuit de meterkast naar de positie van de haard door de kruipruimte. Tevens werd er elektra aangelegd in verband met de toepassing van de sfeerverlichting. In de parketvloer werd een uitsparing gezaagd. Hierin werd een natuurstenen plaat van Belgisch hardsteen geplaatst. Deze werd geproduceerd in eigen Steenhouwerij van Dominicus. Al met al een prachtig eindresultaat waar we oprecht trots op mogen zijn!