Onderhoudsadvies voor hardstenen bladen

Uw aanrechtblad is gemaakt van hardsteen. Een product wat in de groeves van du Hainaut in de Belgische Ardennen gewonnen wordt. Afwijkingen in het materiaal zoals kleur- en structuurverschillen, maar ook kleine aders, haarscheurtjes, natuurlijke vlekken en kleine putjes onderstrepen de waarde en echtheid van dit natuurproduct.

Advies na montage
Bij de montage van uw werkblad worden lijm en/of zuurvrije kitten gebruikt. Deze hebben ongeveer 1 dag nodig om uit te harden. Het blad is in de werkplaats 1 maal behandeld. Zorg er daarom voor dat er geen vloeistoffen op het blad komen voordat u het werkblad behandeld heeft.

Zo gebruikt u de bijgeleverde Lithofin Protector voor Hardsteen
• Het werkblad dient volledig droog, stofvrij en vetvrij te zijn.
• Breng de hardsteenolie niet vanuit het blik direct aan, maar gebruik hiervoor een doek.
• De protector dun en gelijkmatig aanbrengen en direct inwrijven
• Plasjes en spatten vermijden en direct inwrijven
• Geen overtollig product op het oppervlak laten drogen maar binne c.a. 10 minuten volledig afvegen of uitpoetsen met een droge niet gekleurde doek(eventueel het oppervlakte in gedeelten behandelen
• Herhaal deze beschrijving voor uw hele werkblad.

Bij afnemend effect moet het oppervlakte opnieuw behandeld worden. Indien gewenst kunt u na 36 uur de behandeling nogmaals herhalen. Let wel op dat er niet te veel op het blad komt.

Dagelijks onderhoud
Voor het dagelijkse onderhoud kunt u het blad afnemen met een schone vochtige doek met normale zachte schoonmaakmiddelen. Gebruik nooit een schuurmiddel dit kan de gezoete oppervlakte beschadigen en doffe plekkenveroorzaken. Wash & Clean verdunnen met water (scheut op een emmer). Het aanrechtblad goed schoon boenen met verdunde Wash & Clean op microvezeldoek. De achterblijvende vochtfilm laten opdrogen, niet met schoon water naboenen. Direct Wash & Clean bestellen? Neem contact op met Dominicus!

Dagelijks gebruik
Laat geen vetten of voedingsmiddelen onnodig lang op het werkblad liggen. Vermijd het contact met hete pannen, scherpe voorwerpen en chemicaliën. Laat geen zware voorwerpen op het blad vallen en ga niet op het werkblad zitten of staan. Vermijdt contact met bijtende vloeistoffen zoals sappen van citrusvruchten.

Wij wensen u veel plezier met uw werkblad. Vergeet u niet uw garantiekaart voor levenslange garantie in te vullen?

Heeft u nog meer vragen? Laat het ons weten zodat wij u vrijblijvend advies kunnen geven.