Vanaf 1 juni 2019 draagt het Zeeuwse familiebedrijf Dominicus de productgroep ‘Haarden‘ over aan de Zeeuwse Haardenspecialist uit Goes. Dominicus gaat zich volledig focussen op natuursteen met het uitgangspunt om landelijke specialist te worden.

Zeeuwse Haardenspecialist neemt productgroep, service en deel van de medewerkers over van Dominicus
De directie van Dominicus is in gesprek gegaan met Wim-Pieter Dijkers van de Zeeuwse Haardenspecialist. Als oud-werknemer van Dominicus is hij goed op de hoogte van de werkwijze van Dominicus. Daarom is de Zeeuwse Haardenspecialist dé partij om de productgroep van Dominicus over te nemen. Naast de producten, verzorgt de Zeeuwse Haardenspecialist vanaf 1 augustus ook de service en garantie richting de bestaande klanten van Dominicus. Om een goede service te kunnen waarborgen, gaat een deel van de medewerkers van Dominicus mee naar de Zeeuwse Haardenspecialist. Alle andere medewerkers worden in overleg herplaatst binnen Dominicus. De huidige klanten van Dominicus worden geïnformeerd over de productovername.

Groeiende vraag naar producten van natuursteen
Dominicus is al bijna 45 jaar actief als steenhouwer waarbij natuursteen wordt verwerkt tot onder andere keuken- of tafelbladen, wastafels en raamdorpels. Daarnaast realiseren zij gedenktekens voor klanten uit heel Nederland. “De afgelopen jaren hebben we een sterke groei in de vraag naar producten uit de eigen steenhouwerij mogen ervaren. Met name op het gebied van (mega)jachten krijgen we steeds meer vraag naar gespecialiseerd werk. Ook de productgroep ‘Gedenktekens’ ontwikkelde zich de afgelopen 5 jaar. We hebben nu veel meer klanten buiten de regio Zeeland. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat we afscheid gaan nemen van de productgroep haarden en ons volledig toeleggen op natuursteen”, aldus Niels Dominicus.

Dominicus
Dominicus is een Zeeuws familiebedrijf met vestigingen in Westkapelle en Goes. Daarnaast heeft de organisatie ook vestigingen in Rotterdam en Dordrecht die volledig ingericht zijn voor gedenktekens onder de noemer Grafsteenwinkel. De organisatie is gespecialiseerd in natuurstenen producten, sanitair tegels en gedenktekens. Dominicus bestaat sinds 1975 en inmiddels staat de tweede generatie aan het hoofd van de organisatie.