De ruit van mijn kachel/haard is vies geworden, hoe krijg ik deze weer schoon?
Het is belangrijk dat u het juiste schoonmaakmiddel hiervoor gebruikt. Schoonmaakmiddelen met daarin siliconen mag u beslist niet gebruiken. U kunt speciale ruitenreiniger voor haarden in onze showrooms verkrijgen. Daarnaast maakt het schoonmaken van de ruiten ook onderdeel van onze onderhoudscontracten. Voor de ruit van een gashaard mag u ook keramische kookplaat reiniger gebruiken.

De afstandsbediening van mijn gashaard reageert niet meer.
U dient in eerste instantie de batterijen van de afstandsbediening te vervangen. Indien dit het probleem niet verhelpt kunt u checken of de ontvanger (te vinden in het serviceluik van de haard) ook baterijen heeft die u moet vervangen.Het ‘resetten’ van de haard kunt u ook zelf gemakkelijk proberen. Lees in uw handleiding hoe dit moet. Mochten bovenstaande tips niet helpen, neem dan contact met ons op om een serviceafspraak in te plannen.

Ik heb een oude schouw/haard, kan dit omgebouwd worden naar een gashaard?
In de meeste gevallen kan dit. Er dienen enkele dingen besproken te worden alvorens we zeker weten of het mogelijk is. Ten eerste zal er een flexibele RVS buis door het rookkanaal getrokken moeten worden. Ten tweede zal er een gasleiding naar de schouw gebracht moeten worden en tot slot zal er een haard geselecteerd moeten worden welke past in de bestaande opening.De verkoopadviseurs van Dominicus staan u graag te woord om de mogelijkheden te bespreken. Klikt u hier om een afspraak te maken.

Hoeveel jaar garantie heb ik op mijn haard?
Dominicus verleent 2 jaar garantie op gashaarden en 5 jaar op houthaarden. Dominicus raad u aan een onderhoudscontract aan te schaffen voor uw gashaard om zodoende altijd veilig te kunnen genieten van uw haard.