Waar moet ik op letten bij de aanschaf van vloertegels?
Het eerste waar u op moet letten is de hardheid, de beste tegels hebben een slijtage klasse 5.Tevens moet u ook bedenken waar u de tegels gaat plaatsen. Hoogglans tegels bijvoorbeeld zien er mooi uit en zijn eenvoudig schoon te maken, ze zijn echter wel snel glad als ze nat zijn en dus niet ideaal voor de badkamer. Hoogglans tegels worden ook sneller dof op plaatsen waar deze veel betreden wordt zoals hal en woonkamer, dit komt door de slijtage van de toplaag. Uiteraard levert Dominicus alle soorten tegels, allen van de hoogste kwaliteit.

Wat is een ‘Gerectificeerde tegel’?
Een gerectificeerde tegel is een keramische tegel die na het bak-proces op maat wordt geslepen. Hierdoor kunnen de tegels dichter tegen elkaar worden gezet waardoor het eindresultaat er strakker uitziet. Als u de tegels zelf plaatst moet u er rekening mee houden dat de ondergrond absoluut vlak moet zijn en voor een optimale hechting van de voegen adviseren wij een voegbreedte van minimaal 2 mm.

Kan ik een tegelvloer op een houten ondervloer plaatsen?
Dit hangt af van de stevigheid van de houten ondervloer. Als deze stevig genoeg is en niet doorzakt kunt u met behulp van 2 cm watervast verlijmd multiplex een solide ondervloer maken. We raden u ook aan om hierbij een flexibele lijm, ditramat en flexibele voegmortel te gebruiken om barsten en / of scheuren te voorkomen. Indien de vloer een groot draagvermogen moet hebben ( denk bijvoorbeeld aan een wasmachine of badkuip ) dan is het verstandiger om een betondek te plaatsen op lewisplaten. Ook daarbij geldt dat de houten ondervloer stevig genoeg moet zijn en eronder voldoende draagbalken geplaatst zijn die het gewicht aankunnen. Bij Dominicus adviseren wij u graag over welke oplossing het beste bij uw situatie past.

Een tegel in mijn vloer is beschadigd, hoe kan ik deze vervangen?
Indien er slechts één tegel beschadigd is en u beschikt over een identieke tegel, hoeft u natuurlijk niet de hele vloer te vervangen. U kunt de beschadigde tegel eruit hakken en vervangen voor de identieke tegel. Graag geven wij u hierover advies of voeren wij dit werk voor u uit. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Hoe kan ik een natuursteen vloer het beste reinigen?
Dit is sterk afhankelijk van het soort natuursteen en de mate van vervuiling. Lichte, normale vervuiling kan verwijderd worden met speciale natuursteen schoonmaakmiddelen. Het volledige schoonmaakprogramma is te koop in onze beider showrooms. Wanneer het natuursteen tot diep in de porieen vervuild is, kunt u deze het beste machinaal schoonmaken met een diepte-reiniger. We adviseren om daarna de natuursteen tegels te impregneren of te coaten om deze vuil- en waterafstotend te maken. Ook voor deze producten kunt u bij ons terecht.

Kan ik een natuursteen vloer vuilafstotend / waterafstotend maken ?
Ja, dat kan middels impregneren of coating. Dit specifieke middel is bij Dominicus te koop.Het impregnatievloeistof wordt opgebracht en dringt in de toplaag van de steen binnen. Doorat het middel de natuursteen binnen dringt en niet als een coating op de steen zit is dit een duurzame bescherming die de natuursteen langer beschermt tegen vuil en vlekken en waterafstotend maakt. Het impregneren heeft geen invloed op de kleur en structuur van de natuursteen.

Kan ik natuursteen opnieuw (laten) polijsten?
Ja, maar dit is alleen mogelijk met marmer en travertin, en niet met natuursteensoorten als leisteen en kwartsiet. Kristalliseren is echter voordeliger dan polijsten en in de meeste gevallen voldoende.