Vissersmonument in Arnemuiden onthult

Een zeer bijzondere uitdaging voor Dominicus: voor het vissersplaatsje te Arnemuiden een monument ontwerpen&produceren. De wens was om in ieder geval 96 namen te graveren van de omgekomen en vermiste vissers sinds 1805. Verder luidde de opdracht om het monument te verfraaien met diverse afbeeldingen van Zeeuwse, Arnemuidse elementen rondom de visserij. Er werd ook eigen inbreng en creativiteit van het team van Dominicus verwacht. Kortom een zeer bijzondere, uitdagende opdracht.

Zie hier het prachtige eindresultaat! Uit zwart gepolijst graniet werd het monument vervaardigd. Vijf rechtopstaande zuilen met in het midden een geëtste afbeelding van een Arnemuids paar zwaaiend naar uitvarende vissersboten. Op de linker en rechterzuil zijn twee kotters in het graniet gebeeldhouwd. Een mooi stukje vakmanschap. Voor het monument staan twee bankjes uit zwart graniet voorzien van een visnet motief. Rondom het monument ligt een omranding van roestvrijstaal met een fraaie grijze grint.

Vijf jaar geleden verongelukte de Nieuwpoort 28 bij Duinkerke, waarbij drie vissers vermist raakten. Na dit ongeval richtte een aantal dorpsgenoten de stichting Nieuwpoort 28 op om de familie van de vermiste vissers financieel te ondersteunen. Het is mede mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland en gemeente Middelburg. De opdracht werd toegekend aan Dominicus. Het monument staat bij de begraafplaats aan de Veerseweg in Arnemuiden en wordt zaterdag 30 januari 2016 tijdens een herdenking officieel onthuld.