Onderhoudsadvies voor Composiet bladen

Uw aanrechtblad is gemaakt van Silestone® dit is een composiet en bestaat voornamelijk uit natuurlijke materialen. Afwijkingen in materiaal zoals tint- en structuurverschillen, pigmentconcentraties,en kleine putjes onderstrepen alleen de waarde en echtheid van dit product.

Met uw Silestone werkblad bent u verzekerd van jarenlang kookplezier. In dit voorschrift vindt u een aantal tips en adviezen om uw werkblad te onderhouden.

Onderhoud
• Voor dagelijks onderhoud volstaat een vochtige doek en wasmiddel zoals Wash & Clean. Dit is een speciaal reiningingsconcentraat voor het snel en moeiteloos onderhouden van alle soorten marmer, natuur- of betonsteen. Direct bestellen? Neem dan contact op met Dominicus.
• Voor een intensievere schoonmaakbeurt wordt warm water en CIF Cream geadviseerd. U maakt een sopje van CIF Cream en water. Gebruik een schone vochtige doek om het blad schoon te maken en spoel na met voldoende warm water.
• Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen door CIF Cream onverdund op een zachte spons aan te brengen. Wrijf de vlek weg en spoel na met warm water. Eventueel kunt u een kunststof spatel gebruiken om vastzittende etensresten te verwijderen.

Adviezen voor gebruik
• Aangezien Silestone niet poreus is kunnen vlekken niet in uw werkblad trekken. Het gebruik van impregneermiddelen/wax is niet nodig en wordt zelfs afgeraden.
• Zet nooit hete pannen direct van het vuur op uw werkblad. Gebruik altijd een onderzetter.
• Snijden op een Silestone werkblad maakt uw messen bot. Gebruik daarom altijd een snijplank.
• Ga nooit op uw werkblad zitten of staan.
• Contact met chemicaliën wordt sterk afgeraden. Agressieve middelen zoals gootsteen ontstoppers en ovenreinigers kunnen onherstelbare schade aanrichten.

Silestone leather
Op werkbladen met een leather afwerking (mat oppervlakte) zijn vetvlekken en vingerafdrukken eerder zichtbaar. Echter door het gesloten oppervlakte trekken deze vlekken niet in het werkblad. Zodoende zijn
ze toch eenvoudig te verwijderen. Een leather Silestone werkblad laat zich op dezelfde wijze onderhouden als werkbladen met een gepolijst (glanzend) oppervlakte.

Wij wensen u veel plezier met uw werkblad. Vergeet u niet uw levenslange garantiekaart in te vullen?

Heeft u nog meer vragen? Laat het ons weten zodat wij u vrijblijvend advies kunnen geven.